Belföld

Jövő héten Orbán Viktorék is megkapják a Pegasus-bizottság levelét

rtl.hurtl.hu

2022. június 25. 19:49

A bizottság ősszel Magyarországra jön, hogy személyesen is feltegye a kérdéseit.

A Facebookon írt arról a DK EP-képviselője, Rónai Sándor, hogy miután kedden a Pegasus-bizottság alelnökeként a kémszoftvert gyártó NSO nevű cég képviselőit kérdezte a megfigyelési botrány részleteiről, eljött az ideje annak, hogy az Orbán-kormány is válaszoljon végre.

Jövő héten minden tagállami kormány, így Orbánék is megkapják azt a levelet, amely a Pegasus-bizottság kérdéseit tartalmazza. Egyebek mellett arra vagyunk kíváncsiak, hogy Orbánék használják-e még a kémszoftvert, hányszor figyeltek meg vele embereket, vagy van-e még élő szerződésük a NSO céggel.


Rónai szerint Orbánék a válaszadást legkésőbb őszig „úszhatják meg”, akkor ugyanis a kezdeményezésére Magyarországra jön a Pegasus-bizottság, hogy személyesen tegyék fel a kérdéseiket.

Június közepén az ügyészség közölte: nem történt jogosulatlan megfigyelés a Pegasus-ügyben, de nem tárt fel jogsértést az adatvédelmi hatóság sem. Az egyik megfigyelt, Panyi Szabolcs, a Direkt 36 újságírója korábban azt mondta: abszurd eredményre jutott a hatóság.

embed:


Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

#Belföld#európai unió#pegazus#pegazus-bizottság#rónai sándor#dk#vizsgálat#lehallgatási botrány

Címlapról ajánljuk