Belföld

Emelkedik a koronavírusos betegek száma Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 11:14

Hamarabb, mint a korábbi években. 

Az elmúlt héten 1961 új koronavírusos betegek azonosítottak Magyarországon, és 32-en haltak bele a fertőzésbe – derült ki a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett hivatalos adatokból. Ez az jelenti, hogy újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma az országban – közölte a 444.

Egy héttel korábban ugyanis 1636 új fertőzöttet azonosítottak, és akkor kevesebben is haltak meg: 23-an.

A hivatalos adatok szerin jelenleg 197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen, míg hatósági házi karanténban pedig 147-en vannak.

A kormány májusban tért át arra, hogy nem naponta, hanem csak hetente közölnek információkat a fertőzöttek számáról. Szerdán azt írták, hogy „a kedvező járványhelyzetre tekintettel legközelebb jövő héten közlünk járványadatokat”.

A kormányzati információs oldalon közölték, hogy járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt július második hetétől már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon. Jelenleg a kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással vagy péntekenként reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is.

Nyitókép: Egy nőt beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik adagjával a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. június 21-én. – Fotó: Varga György / MTI

 

#Belföld#koronavírus#járvány#covid#adatok#oltás#egészség

Címlapról ajánljuk