Belföld

Majdnem egymilliárd forintos profitot termeltek azok a végrehajtók, akiket vesztegetéssel gyanúsítanak a Schadl–Völner-ügyben

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 7:34

Rekordprofitot értek el.

Összesen 954 milliós rekordprofitot értek el azok bírósági végrehajtóirodák, amiket vesztegetéssel gyanúsítanak a Schadl–Völner-ügyben, írja a 24.hu. A lap összesítése szerint ebből a profitból összesen 763 milliót vettek fel osztalékként tavaly.

A profit több, mint amennyit a vád szerint kinevezésükért cserébe fizethettek Schadl Györgynek: a hét végrehajtó ugyanis összesen 884 millió forint kenőpénzt adhatott át a végrehajtói kar elnökének.

M. Eszter gyanúsított irodája például 148 millió forintot termelt, ebből 52 milliót vett fel a végrehajtó, 95 milliót pedig az eredménytartalékba vezetett át. A lap emlékeztet: M. Eszter 2018 és 2021 között 254 milliót fizetett Schadlnek a vád szerint, a legtöbbet a gyanúsítottak közül. Ezidő alatt irodája összesen 429 milliós nyereséget hozott össze.

Schadl saját irodája is nyereséges volt 2021-ben: ő 300 milliós bevétel mellett 102 milliós profitot ért el, amit az eredménytartalékba vezetett át. Feleségével közös cége pedig 258 milliós rekordprofitot termelt.

A vesztegetési ügynek már 16 gyanúsítottja van, közülük ketten vannak letartóztatásban, egyikük Schadl. Völner Pál szabadlábon védekezik. Schadl ingatlanügyeiről nemrég az rtl.hu közölt részletes információkat.

Az üggyel az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#völner pál#vesztegetés#végrehajtó#profit#nyereség

Címlapról ajánljuk