Belföld

Negyedmilliárd forintos profitot zsebelt be végrehajtásokból Schadl György cége

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 15:13

A Völner Pál volt államtitkárral közös ügyben vesztegetéssel vádolt végrehajtó feleségével közös irodája továbbra is termeli a pénzt.

Alapítása óta a legmagasabb bevételét és nyereségét érte el 2021-ben az a végrehajtói iroda, amely Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnöke és felesége tulajdonában áll – derült ki a társaság frissen megjelent pénzügyi beszámolójából, amit a 24.hu vett észre.

A Gödöllőn működő végrehajtói irodába 462 millió forint bevétel folyt be, aminek több mint a fele, 258 millió forint a nyereség.

Ez a pénz a Schadl házaspár cégét gazdagítja, igaz, azt egyelőre nem vették ki a cégből, hanem eredménytartalékba helyezték. A 25 embert foglalkoztató társaságot a szintén végrehajtó Schadl-Baranyai Helga irányítja, a korrupcióval gyanúsított, letartóztatásban lévő Schadl György felesége. Az asszony a férje bebörtönzése után az ő budaörsi irodájának vezetését is átvette mint Schadl „állandó helyettese”.

Szembeötlő az adatok alapján, hogy a többi közt tartozásbehajtások és kilakoltatások végrehajtását végző Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Iroda a 2017-es alapítása óta két és félszeresére növelte a bevételét és a nyereségét is.

Schadl Györgyöt tavaly novemberben tartóztatták le teljes hírzárlat mellett abban a bűnügyben, amiben Völner Pál volt igazságügyi államtitkár is gyanúsított. Hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel vádolják a volt végrehajtót és Völner Pált.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#völner pál#végrehajtói kar#feleség

Címlapról ajánljuk