Belföld

Szóba sem kerültek a tanári fizetések Pintér Sándor és a pedagóguskar elnökének találkozóján

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 21:34

A belügyminiszter mindent feljegyzett és semmit nem ígért meg.

A kulcskérdések – a béremelés és a pedagógusok munkaterhének csökkentése – szóba sem került a belügyminiszter és a Nemzeti Pedagógus Kar elnökének hétfői megbeszélésén, amiről a Népszava ír.

Horváth Péter a lapnak elmondta, hogy elsősorban arról beszélgettek Pintér Sándorral, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a köznevelést, például miként kellene fejleszteni az idegennyelv-tanítást, és hogy milyen tartalékok vannak a rendszerben a pedagógushiány rövid távú enyhítésére. A pedagóguskar elnöke egyebek mellett azt javasolta, hogy vizsgálják felül azt a jogszabályt, ami arra kényszeríti a nyugdíjas pedagógusokat, hogy ha még tanítani szeretnének, választaniuk kelljen a nyugdíjuk és a fizetésük között.

A belügyminiszter mindent feljegyzett, de semmire nem tett ígéretet – árulta el Horváth Péter, aki most is elismerte, hogy elkerülhetetlen lesz a bérek rendezése, de Pintér Sándor ezt a kérdést a szakszervezetek vezetőiből álló sztrájkbizottságra és a köznevelési államtitkárságra bízta, ezek között nyáron is folytatódnak az egyeztetések.

Mint korábban megírtuk, a Belügyminisztérium hétfőn közölte, hogy kérdőívet küld a pedagógusoknak, amiben a köznevelési rendszer továbbfejlesztéseinek lehetőségéről fognak érdeklődni.

Nyitókép: MTI / Marjai János

#Belföld#oktatás#pintér sándor#belügyminiszter#horváth péter#nemzeti pedagógus kar

Címlapról ajánljuk