Belföld

Kérdőívet kapnak a pedagógusok a belügytől

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 14:19

A tárca azt ígéri, hogy a válaszokat beépíti az ágazat fejlesztésének terveibe.

Kérdőívet küld a Belügyminisztérium minden pedagógusnak, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozóknak és a vezetőknek, ebben a köznevelési rendszer továbbfejlesztésének lehetőségeiről fognak érdeklődni – írja a hvg.hu. A felmérésre még júniusban sor kerül, az Oktatási Hivatal fogja elküldeni az intézményeknek a felület hozzáféréséhez szükséges információkat.

A Belügyminisztérium szerint a felmérés a biztonságos és rendezett környezettel kapcsolatos elvárásokra, a pedagógusok foglalkoztatására, a gyerekek és pedagógusok teljesítményének mérésére és értékelésére vonatkozik. Az anonim válaszokat és javaslatokat a tárca beépíti fejlesztési terveibe.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter múlt héten a Kisalföldnek arról beszélt, hogy hétfőn tárgyal Pintér Sándor belügyminiszterrel, egyebek mellett azt akarják elérni, hogy a pedagógusbérek alapját ne a 2014-es minimálbér, hanem a mindenkori minimálbér alapján számítsák. Ezzel a pályakezdők bére bruttó 400 ezer forintra emelkedne.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#belügyminisztérium#oktatás#kérdőív#tanárok#pedagógusok

Címlapról ajánljuk