Belföld

Ráborult Thürmer Gyulára a Z betűt ábrázoló installáció az oroszpárti tüntetésen

rtl.hurtl.hu

2022. június 11. 20:13

A Munkáspárt elnöke arról beszélt, hogy a szankciókkal a magyarokat akarja elnyomni az EU.

Ahogy mi is megírtuk, ismét oroszpárti tüntetést tartottak Budapesten, ezúttal az orosz nagykövetség előtt. A szombat délutáni megmozdulás során orosz zászlókkal ragasztották át a földalatti tábláját, ahová korábban az ukrán nemzeti színek kerültek.

Beszédet mondott Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is, írja a Telex. Arról beszélt: támogatják Oroszország küzdelmét, és ellenzik a szankciókat, hiszen azokkal csak a magyarokat akarja elnyomni az EU. Szerinte a háborút a „nyugat” provokálta ki, hogy kiirthassák Oroszországot.

Szerinte nem szabad eltűrni, hogy Oroszországot agresszornak állítsa be a liberális média. Arról is beszélt: ha a lengyelekkel tartunk atomháborúba fog kerülni Magyarország. Az ukrán vezetést fasisztának nevezte. Noha maga 1953-ban született, arról is beszélt: „mi idősebbek még emlékszünk, milyen volt a fasizmus a második világháború alatt”.

A beszéd egy pontján Thürmerre rádőlt a mögötte lévő, Z betűt ábrázoló installáció.

 

Thürmer már korábban is felszólalt az orosz invázió mellett. A Z jel nemcsak neki hozott balszerencsét: nemrég egy ezzel ellátott orosz kémműhold is visszazuhant a földre kilövés után. A háborús szimbólumról itt is írtunk bővebben. A korábbi oroszpárti tüntetéssel pedig az RTL Híradó is foglalkozott.

Nyitókép: Coub

#Belföld#thürmer gyula#munkáspárt#oroszország#tüntetés#eu#ukrajna

Címlapról ajánljuk