Belföld

Megint lesz oroszpárti tüntetés Budapesten, ezúttal az orosz nagykövetségnél

rtl.hurtl.hu

2022. május 24. 12:54

A múltkorin nem lehettek 150-nél többen.

Ahogy az RTL is beszámolt róla, mérsékelt sikert aratott az az április orosz- és Putyinpárti tüntetés, amit a Szabadság-téren rendeztek meg, és ahol olyan követelések is elhangzottak, hogy „atomot Ukrajnának”.

Most ismét szerveznek egy oroszpárti megmozdulást, ezúttal az orosz nagykövetség elé. A június 11-re hirdetett rendezvényt a Kiállunk Oroszország Mellett nevű Facebook-csoport szervezi, eddig nagyjából 1500 érdeklődő igazolt rá vissza.

Ha a NATO nem változtat gyökeresen világuralomra törő politikáján, Magyarország lépjen ki a NATO tagságból! Ha az EU továbbra is az USA parancsait teljesíti, semmibe véve az európai érdekeket és ezzel európát és az európai nemzeteket súlyos gazdasági válságba taszítja, akkor Magyarország lépjen ki az Európai Unióból!

– írják az esemény leírásában.

Az áprilisi megmozduláson nagyjából száz-százötven ember részt. Ennek ellenére az orosz propagandamédia kiemelten számolt be róla, mintha a világban egy oroszpárti szimpátiahullám söpörne végig. (Budapest mellett Aljakszandr Lukasenka Minszkjében illetve Jerevánban akadtak ilyen megmozdulások). Ezzel párhuzamosan egy Ukrajna melletti tüntetés is zajlott, arra sokkal többen mentek el.

Az rtl.hu videóját erről az eseményről alább lehet megnézni:


Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#oroszország#putyin#tüntetés#budapest#nagykövetség

Címlapról ajánljuk