Belföld

Még mindig nem tudni, ki szerelte fel a kémkamerát az érdi polgármester irodájába

rtl.hurtl.hu

2022. június 8. 6:48

 Rejtett kamerát és mikrofont találtak egy LED-izzóba építve az alpolgármester irodájában.

Március végén derült ki, hogy Érd ellenzéki városvezetése rejtett kamerát és mikrofont talált egy LED-izzóba építve az alpolgármester irodájában. A Hvg.hu kérdésére Csőzik László ellenzéki polgármester elmondta: amikor megtette a feljelentést, másnap „megszállta” a megyei rendőr-főkapitányság a Városházát. „Itt voltak egész délután, este nyolcig. Érzetre olyan volt, mint amikor az E.T.-ben megszállták a főszereplő kisfiú házát” – fogalmazott.

Jött két technikai csapat is, az egyikben valószínűleg nemzetbiztonságiak lehettek. Nem tudjuk mi sem pontosan, mert mindenkivel mi sem találkozhattunk, sőt két óra hosszára minket is »kizavartak« a második emeletről

 – tette hozzá. Tanúkihallgatások is zajlottak és DNS-mintát is vettek mindenkitől. Csőzik László szerint azt keresték, hogy hol volt a továbbított jelek fogadóállomása és volt-e még máshol rejtett kamera. A hatóságok szerint nincs több rejtett kamera az épületben, ennél többet azonban az elmúlt hónapokban a városvezetés nem tudott meg, csak április közepén kaptak egy tájékoztatást arról, hogy az ügyben maga a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rendelt ki igazságügyi informatikai szakértőt a vizsgálat elvégzésére. 

„Azóta nem jelentkeztek. Az, hogy ennyi energiát fektettek a dologba, azt jelzi, komolyan vették és nem kételkedtek azt illetően, hogy ez egy működőképes és feltehetően működő – a kérdés, hogy mely időszakban működő – berendezés volt. A szakértő nyilvánvalóan azt nézi meg, hogy mikor működött, hogyan, milyen módon továbbította a jeleket és hova” – tette hozzá a polgármester, aki azt sem tartja kizártnak, hogy az eszköz a 2019 előtt hivatalban lévő fideszes városvezetés vélt belharcai során került az irodába.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#érd#csőzik lászló#kamera#mikrofon

Címlapról ajánljuk