Belföld

Az olajembargóról üzent a kormány az oltásra feliratkozóknak

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 7:04

Bár kifejezetten a járványról ígértek tájékoztatást, arról egy ideje már szó sem esik a tájékoztató emailekben.

Az újonnan megalakult kormány sem tesz le arról, hogy a koronavírus elleni oltásra feliratkozóknak kéretlen politikai üzeneteket küldjön. Szombaton a különadóról szóló döntést reklámozták, csütörtökön hajnalban pedig az olajembargóról szóló uniós döntésről számoltak be azt állítva, hogy „megvédtük a rezsicsökkentést”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az emailben azt írja, hogy „megakadályoztuk azt a brüsszeli javaslatot, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon”, ami „felért volna egy magyar gazdaságra ledobott atombombával”.

Kedd hajnalban állapodtak meg az uniós tagállamok vezetői arról, hogy betiltják az orosz kőolaj EU-ba irányuló exportját, de az embargó egyelőre nem terjed ki a csővezetéken szállított nyersolajra.

A Kúria már március elején elmarasztalta a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát azért, mert kampányüzeneteket küldtek azoknak, akik regisztráltak a koronavírus elleni oltásra. A járványról vagy az oltásokról a mostani üzenetben sem esett szó, noha az oltásra való regisztrációkor feliratkozóknak kifejezetten ezzel kapcsolatban ígértek tájékoztatást.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#olajembargó#kormány#email#koronavírus

Címlapról ajánljuk