Belföld

A kormány a különadót népszerűsíti az oltásra regisztráltaknak küldött e-mailben

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 9:10

A Kormányzati Tájékoztatási Központ levelében egy szó sem esik járványról, koronavírusról és oltásról. 

Bár a koronavírus elleni védőoltásra feliratkozó embereknek azt ígérték, hogy csak a vakcinákkal kapcsolatban kapnak majd információkat, a kormány újra politikai üzeneteket küldött szét az oltásra regisztrált embereknek.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiküldött legújabb e-mailben a különadót népszerűsítik. Mint írják, „megalakult az új kormány”, és „a kabinet fontos döntéseket hozott”, hogy „megvédjük a magyar családokat a háború káros gazdasági következményeitől”. Ezután számolnak be a különadóról szóló döntésről.

A levélben közlik, azzal számolnak, hogy „az orosz-ukrán háború nem ér véget rövid időn belül”, és figyelmeztetnek, hogy „a konfliktus elhúzódása energiaár-emelkedést okoz egész Európában, ez pedig jelentősen növeli az inflációt”. Hozzáteszik, hogy „mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak”, a levelet pedig a kormánytagok által sokat hangoztatott kijelentéssel zárják, ami szerint „ezután sem fogjuk engedni, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát”.

A koronavírus-elleni oltásra regisztrált embereknek kiküldött levélben egy szó sem esik járványról, koronavírusról és oltásról.

Régóta csinálják

A kormány korábban már többször is kampányüzenetek célba juttatására használta az oltásregisztrációra összegyűjtött e-mailcímeket. A Kúria március elején már elmarasztalta a Kúria a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, amiért az ellenzéket bíráló kampányüzeneteket küldtek azoknak, akik regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra.

Volt olyan levél, amiben az ellenzéket vádolták meg azzal, hogy fegyvereket és katonákat küldenének Ukrajnába, valamint veszélyeztetnék a gázellátást és a rezsicsökkentést, majd miután a bíróság elmarasztalta a kormányt, a következő emailben már úgy fogalmaztak, hogy „vannak, akik az energiaszektort is bevonnák” az Oroszország elleni szankciók körébe, ami „hazánknak aránytalanul nagy károkat okozna”.

Később egy olyan emailt kaptak a Kormányzati Tájékoztatási Központtól az oltásra regisztrálók, amiben már az áll, hogy „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot”, és „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák”

Nyitókép: Orbán Viktor leteszi hivatali esküjét a 2018-as választási győzelem után. Fotó: Laszlo Balogh / Stringer/ GettyImages

 

#Belföld#kormányzati tájékoztatási központ#oltásra regisztráltak#e-mail#kormány#különadó

Címlapról ajánljuk