Belföld

Az oltásra regisztrálókat győzködi a kormány Paks 2-ről és az orosz gázról

rtl.hurtl.hu

2022. március 10. 6:37

Rogán Antal minisztériuma a Kúria elmarasztaló döntése után sem hagy fel ezzel a gyakorlattal.

Tájékoztatás az orosz-ukrán háború gazdasági következményeivel kapcsolatban

– most ezzel a tárggyal kaptak emailt a Kormányzati Tájékoztatási Központtól azok, akik a koronavírus elleni oltásra való regisztrációkor adták meg adataikat. Mindezt alig néhány nappal azután, hogy a Kúria elmarasztalta a kormányt azért, mert megsértette a választási törvényt azzal, hogy az ellenzéket támadta az oltásra regisztrálóknak küldött emailben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda 2020 decembere óta gyűjtötte azok adatait, akik jelentkeztek a védőoltásra, de azt ígérték, hogy aki jóváhagyja a további kapcsolattartást és adatkezelést, annak csak a vakcinákkal kapcsolatban küldenek információkat. Ennek ellenére a feliratkozók a választási kampányban olyan üzenetet kaptak a kormánytól, amelyben az ellenzéket azzal vádolják, hogy fegyvereket és katonákat küldenek Ukrajnába, és veszélyeztetnék a gázellátást, valamint a rezsicsökkentést.

A csütörtökre virradó éjjel kiküldött újabb kormányzati emailben arról írnak, hogy „vannak, akik az energiaszektort is bevonnák” az Oroszország elleni szankciók körébe, ami „hazánknak aránytalanul nagy károkat okozna”, és „vannak, akik a paksi atomerőműre, illetve annak bővítésére is kiterjesztenék a szankciókat”, ami miatt „a családok rezsiköltsége évi 264 ezer forinttal növekedne”. Ezért – a tájékoztatás szerint – „a magyar kormány a nemzetközi fórumokon a lehető leghatározottabban ellenezni fogja a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra”. Az emailben megismétlik azt a kormányzati jelmondatot, miszerint „nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg”.

A Kúria elmarasztaló határozata után egyébként a kormány azt közölte az RTL Híradóval, hogy tudomásul veszik a döntést, de az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Belföld#oltás#propaganda#kúria#rogán antal

Címlapról ajánljuk