Belföld

A kormány megint az oltásra regisztráltakat bombázza politikai üzenetekkel

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 9:52

Bár a Kúria helyteleníti ezt a gyakorlatot, a kormány ismét az oltásregisztrációnál megadott emailcímeken kampányol. Most „egyes brüsszeli vezetőket” vettek célba. 

Március elején már elmarasztalta a Kúria a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, amiért az ellenzéket bíráló kampányüzeneteket küldtek azoknak, akik regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra. Noha az oltásra feliratkozóknak azt ígérték, hogy csak a vakcinákkal kapcsolatban kapnak majd információkat, a kormány az összegyűjtött emailcímeket rendszeresen arra használja, hogy egyéb témákban propagálja saját álláspontját.

Néhány hete az ellenzéket vádolták meg azzal, hogy fegyvereket és katonákat küldenének Ukrajnába, valamint veszélyeztetnék a gázellátást és a rezsicsökkentést, majd miután a bíróság elmarasztalta a kormányt, a következő emailben már úgy fogalmaztak, hogy „vannak, akik az energiaszektort is bevonnák” az Oroszország elleni szankciók körébe, ami „hazánknak aránytalanul nagy károkat okozna”.

Kedden reggel újabb emailt kaptak a Kormányzati Tájékoztatási Központtól az oltásra regisztrálók, ebben már az áll, hogy „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot”, és „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák”. A kormány ezt súlyos felelőtlenségnek tartja, szerintük az olaj- és gázellátás biztonságát veszélyeztetné – áll az újabb kampánylevélben, ami érintőlegesen sem foglalkozik a koronavírus elleni oltással.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Belföld#választás#Választás 2022#oltás#propaganda

Címlapról ajánljuk