belföld

Letartóztatása előtt belépett a Fideszbe a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének két ügyvezetője

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 19:34

A misszió két vezetőjét bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és pénzmosással is vádolják.

Augusztus 22-ig meghosszabbította a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőinek letartóztatását, amelyet még áprilisban rendeltek el – értesült a Magyar Narancs Online. A két vezetőt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével, pénzmosás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével is gyanúsítják.

A Közösségi Misszió fogyatékos és idős személyek nappali ellátásában és a házi segítségnyújtásban vett részt Békés megyében és a dél-alföldi régióban, továbbá pszichiátriai betegek bentlakásos otthonát is működtette. 

A hírportál úgy értesült, hogy a két gyanúsított idén februárban, két hónappal letartóztatásuk előtt belépett a Fideszbe.

Az információt megerősítette Herczeg Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Havrán Ákos Békés megyei főügyészhelyettes, sajtószóvivő a hírportálnak elmondta, hogy a két vezető ügyében folyó büntetőeljárásban jelentős vagyonlegfoglalások történtek az elmúlt hetekben.

Nyitókép: Herczeg Tamás / Facebook

#belföld#költségvetési csalás#pénzmosás#fidesz#magyar pünkösdi egyház

Címlapról ajánljuk