Baleset-bűnügy

Pénzmosással és csalással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének ügyvezetőit

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 16:24

A békéscsabai központú Közösségi Misszió egyebek közt fogyatékos és idős emberek nappali ellátásában vesz részt.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőit – erősítette meg a Magyarnarancs.hu információit a Békés Megyei Főügyészség.

A portál szerint a Közösségi Misszió fogyatékos és idős személyek nappali ellátásában és a házi segítségnyújtásban vett részt Békés megyében és a dél-alföldi régióban, továbbá pszichiátriai betegek bentlakásos otthonát is működtette. 

A Magyar Pünkösdi Egyház az amerikai eredetű pünkösdista-karizmatikus egyházakkal szellemi rokonságot mutató egyház, amelyet itthon az Egyesült Államokba kivándorolt, majd hazatért hívők alapítottak. Az egyház jogelődje a második világháború után és a Kádár-rendszerben is szabadon működhetett, 2011-ben az új egyházügyi törvény is egyházként ismerte el.

Nyitókép: A Magyar Pünkösdi Egyház budapesti gyülekezeti háza a XIV. kerület Gizella út 37-ben. – Fotó: Róka László / MTVA

#Baleset-bűnügy#magyar pünkösdi egyház#költségvetési csalás

Címlapról ajánljuk