Belföld

„Nem ér ennyit” a Momentum kerületi elnöke a DK szerint, folytatódik a csörte

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 9:50

Önkormányzati helyek miatt vesztek össze.

„A Momentum a mai napon egy XI. kerületi, folyamatban lévő, hatpárti egyeztetést rúgott fel, amikor úgy döntött, hogy a Főváros megbénítását használja fel pártérdekei eléréséhez. A Momentum ezeken a hatpárti tárgyalásokon azt kívánja elérni, hogy Lados Tamás, a párt kerületi elnöke legyen a XI. kerület alpolgármestere. Ahhoz is ragaszkodik, hogy az új alpolgármestert a szeptemberi időközi választás előtt válasszák meg” – írja a DK a közleményében, amit az rtl.hu-nak is eljuttattak.

Szerintük a kerület vezetésében részt vállaló pártok többsége elutasítja a Momentum igényét, így igazából nem egy kétpárti vitáról van szó. A DK szerint a Momentum zsarolja a többi pártot azzal, hogy elutasítják Bősz Anett főpolgármester-helyettessé való kinevezését.

Egy kerületi vita oltárán nem szabad feláldozni a főváros működését. Lados Tamás, a Momentum kerületi elnöke nem ér ennyit

– írják, megjegyeztve, hogy a párt a kerületen belül továbbra is nyitott a „zsarolás nélkül” egyeztetésre.

Korábban az RTL Híradó is beszámolt róla: A DK és a Momentum politikai vitája miatt elmaradt a fővárosi közgyűlés szerdai ülése. A két párt összeveszett az időközi választás néhány jelöltjén, emiatt a Momentum bejelentette, hogy nem szavazza meg a DK új főpolgármester-helyettesét. Karácsony Gergely szerint a konfliktus az ellenzék gyengeségét mutatja. A Fidesz szerint a pártok vitája működési problémákat okozhat a fővárosban.


Nyitókép: Lados Tamás / Facebook

#Belföld#momentum#dk#főváros#veszekedés#csörte#hiszti#vita#közgyűlés

Címlapról ajánljuk