Belföld

A zaklatási ügy feltételezett sértettje a Blikknek: A Jobbik vezetése csak papol az erkölcsről, de nem úgy élnek

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 6:32

Újabb részleteket árult el V. Anita.

„Nagyon lassan érik be egy nőben az, hogy ami vele történt, nem hagyja annyiban. S mivel találja magát szemben, ha elmondja, mi történt? Azzal, hogy ő hazudik, amúgy is egy »könnyű vérű« teremtés, és egyebek. A Jobbik vezetése csak papol az erkölcsről, de – sajnos, kiderült – nem úgy élnek” – mondta el a Blikknek az állítólagos jobbikos zaklatási ügy sértettje, V. Anita.

Arról beszélt: az elkövető a párt regionális igazgatójával becsalogatta egy szobába, ezután becsukták mögötte az ajtót, „s az elkövető már rántott is be a vécébe, készen állva a közösülésre”. Szerinte ha Gyüre Csaba nem sietett volna segítségére, akkor biztosan megerőszakolták volna.

Szilágyi György, a Jobbik korábbi alelnökének élettársát támadták meg állítólag egy pártrendezvényen. Szilágyi szerint az eset miatt nem indult belső vizsgálat, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség. Ezután élettársa úgy döntött, hogy a párt etikai bizottságához fordul.

Támadójáról azt mondta, hogy sokat ivott, de elég jól bírja az alkoholt, így pontosan tudta, mit csinál. „Ő hívott fel jó párszor másnap reggeltől délutánig úgy, hogy sem előtte, sem azóta soha nem hívott fel engem. Egyik hívással azt kérdezte, tényleg tett-e ilyet, a másik hívással fenyegetett, hogy el ne mondjam senkinek. A harmadik hívásnál sírdogált, hogy talán nem volt magánál.” Szerinte viszont egyet nem tett: nem kért bocsánatot.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke korábban ezt mondta az ügyről: „Van egy állítás, van egy tagadás, én nem vagyok nyomozóhatóság, nem fogok kenetet meg látleletet venni. Ha az eljárás véget ért, akkor ebből levonom a megfelelő következtetéseket.”

Szerinte Anita élettársa, „Szilágyi Gyuri azért elég vehemens ember, a futballhuliganizmus szubkultúrájából jött, ezért nem értem, hogy nem védte meg azonnal a barátnőjét, ha valóban sérelem érte.” Azt is felrótta neki, hogy a tavalyi ügy miatt „akkor sem rendőrségi eljárást kezdeményezett, hanem az etikai bizottságtól várja el, hogy mi nyomozzunk.”

A párton belüli zaklatási esettel az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: Kovács Attila/MTI

#Belföld#jobbik#zaklatás#szilágyi györgy#pártrendezvény#erőszak

Címlapról ajánljuk