Belföld

Veszteséget termelt Tiborcz István apjának cége, amitől 17 milliós fizetést kap

rtl.hurtl.hu

2022. május 22. 10:21

„Máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos” tevékenységet végez az egyszemélyes vállalat.

Habár 17 millió forint fizetést adott a tulajdonosnak, veszteséget termelt Tiborcz István édesapjának cége, írja az mfor.hu. A lap szerint az ES Hungary Kft. eredetileg temetkezéssel foglalkozott, mára azonban „máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos” tevékenységet végez.

Pár éve még igazi családi cég volt a vállalat, amiből Tiborcz István 2013-ban szállt ki, majd egy idő után testvérei is otthagyták. Ma már Tiborcz Sándor, az édesapa az egyetlen tulajdonos.

Az értékesítésből származó árbevétel az elmúlt négy évben 15-16 millió forint között volt. Tavaly 15,9 millió jött össze, az egyéb árbevétel pedig csupán 97 ezer forintra esett vissza a a korábbi 5,1 millióról.

A költségi oldalon a személyi jellegű ráfordítások voltak a legjelentősebbek. Erre 17,3 millió jutott, 11 százalékkal több, mint tavaly – úgy hogy klasszikus értelemben nincs alkalmazottja a cégnek, a tulajdonos egyben az ügyvezető is.

Végeredményben tehát 2,9 millió forintos veszteséget könyvelt el az ES Hungary 2021-ben.

A család terjeszkedéséről a Házon kívül is készített riportot, Tiborcz Sándor vásárlásaival pedig az rtl.hu is foglalkozott.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Belföld#tiborcz istván#cég#veszteség#tiborcz sándor#temetkezés#fizetés

Címlapról ajánljuk