Kiderült, ki lesz az egészségügy felelőse a kormánybanA világon egyetlen ország van még, ahol a belügyminisztérium alá tartozik a terület.
Belföld

Kiderült, ki lesz az egészségügy felelőse a kormányban

rtl.hurtl.hu

2022. május 21. 9:29

A világon egyetlen ország van még, ahol a belügyminisztérium alá tartozik a terület.

Takács Péter felel majd államtitkárként az egészségügyért a Belügyminisztériumban – tudta meg a MedicalOnline.

Takács Péter eddig az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgatóhelyetteseként dolgozott. Előtte egy évig vezette az Új Szent János Kórház és Szakrendelőt megbízott főigazgatóként. Az intézménynek korábban finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója is volt.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál orvosszakmai tanácsadóként és megbízott térségi igazgatóként tevékenykedett, az Emberi Erőforrások Minisztériumában pedig egészségpolitikai főosztályvezető volt 2017 és 2019 között. Két évig volt elnöke a Magyar Rezidens Szövetségnek, tíz évig pedig a Magyar Orvosi Kamara országos elnökségének tagja.

A Népszava eközben arról ír, hogy a világon egyetlen állam van még, ahol a belügyminiszter felel az egészségügyért: az alig tízezer lakosú csendes-óceáni sziget, Nauru. Igaz, ott a belügyminiszter inkább az egészségügyhöz ért, végzettsége szerint ápoló, ő adta be az országban az első koronavírus-vakcinát.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#egészségügy#belügyminisztérium#államtitkár#kormányalakítás

Címlapról ajánljuk