Belföld

Jakab Péter maradt a választási kudarc utáni Jobbik elnöke

rtl.hurtl.hu

2022. május 7. 14:40

Nemierőszak-botrány közepette zajlott le a tisztújítás az ellenzéki pártban.

Nagy többséggel újraválasztották Jakab Pétert a Jobbik elnökévé a párt XXIV. tisztújító kongresszusán szombaton – közölte a Jobbik.

Az elnöki tisztségért a párt eddigi vezetője mellett a Jobbik volt országgyűlési képviselője, Stummer János indult, aki a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg, míg Jakabot a küldöttek 71,4 százalékának szavazatával választották újra a Jobbik elnökévé.

A kongresszuson 245 küldött élt szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot, két szavazat pedig érvénytelenül került az urnákba.

A párt tisztújító kongresszusa az alelnökök megválasztásával folytatódik.

Mint arról beszámoltunk, a Jobbik tisztújítása előtt néhány nappal derült ki, hogy egy pártrendezvényen meg akarták erőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök 24 éves élettársát, aki maga is részt vett a párt szervezésében. Az ügyet a pár először párton belül próbálta elintézni, de úgy látták, hogy nem történik semmi, ezért az ügyészséghez fordultak. Szilágyi pénteken az ATV-ben azt mondta, párttársa, akit a szexuális erőszak kísérletével vádolnak, a rendezvény utáni napon felhívta őt, és azt mondta, valamit tehettek a pálinkájába, mert nem emlékszik semmire.

A párt tisztújításán most alulmaradt Stummer János korábban a Híradónak nyilatkozva komoly reformtervekről számolt be, és világos üzenetekkel új embereket akar megszólítani.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

 

#Belföld#jobbik#Választás 2022#tisztújítás#stummer jános#jakab péter#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk