Belföld

Szilágyi Györgyöt másnap felhívta a párttársa, aki meg akarta erőszakolni az élettársát

Dévai LászlóDévai László

2022. május 7. 9:32

A támadó azt mondta, nem emlékszik semmire, mert valamit belekevertek a pálinkájába. A jobbikos politikus elmondta, az eset után sokan a párját hibáztatták, sok párttársában kellett csalódnia. 

Szilágyi György, a Jobbik egyik alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este új részleteket osztott meg az arról az esetről, amikor az egyik jobbikos párttársa egy pártrendezvényen megpróbálta megerőszakolni az élettársát.

Szilágyi azt mondta, hogy a párt az egész ügyet igyekezett szőnyeg alá söpörni.

Az ügy csütörtökön került a nyilvánosság elé, amikor a kormányközeli Borsban megjelent a hír, miszerint a Jobbik tavaly év végi pártrendezvényén a párt egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György, a Jobbik alelnökének 24 éves élettársát.

A decemberi találkozóra a párt vezető politikusai kaptak meghívást, Szilágyit azonban a külön kérése ellenére sem hívták meg a rendezvényre.

Jelen volt Jakab Péter pártelnök és a kabinetfőnöke is, más pártvezetők társaságában. Szilágyi élettársa választókerületi szervezőként dolgozott akkor a Jobbiknak, így munkája miatt volt jelen a Szabolcs-Szatmár megyei vendégházban, ahol a rendezvény zajlott.

Sajnos, ez az eset megtörtént, a részletekről nem szeretnék bővebben nyilatkozni, és azt is sajnálatosnak tartom, hogy ezzel az üggyel nem megfelelően foglalkoztak a Jobbiknál.

– mondta Szilágyi korábban az RTL Híradónak.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt állította, hogy ő csak a múlt héten értesült az incidensről, és az ügyben etikai vizsgálatot indítottak. Szilágyi az Egyenes Beszédben ezt cáfolta, szerinte ugyanis már régóta tudtak a Jobbikban a történtekről. A párt alelnöke elmondta azt is, hogy 

Dr. Gyüre Csaba mentette ki az élettársát a szorult helyzetből, neki köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. 

Szilágyi elmondása szerint az eset után pár nappal felvette a kapcsolatot Jakab Péterrel, hogy az ügyet vizsgálják ki, de a pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő nem tett semmit.

Bejelentkeztek az áldozathibáztatók

Szilágyi az adásban nem nevezte meg a tettest, de azt állította, hogy tudja, ki az, és az ügyészség is tisztában vele. A tettes a nemierőszak-kísérlet másnapján felhívta a párt alelnökét és azt állította, hogy

nem emlékezett semmire, szerinte valamit belekevertek a pálinkájába.

Szilágyi elmondta, hogy egyrészt azért vártak öt napot a feljelentéssel, mert az áldozatnak nehéz beszélnie ilyen helyzetben, másrészt megpróbálták párton belül elintézni az ügyet. Mikor látták, hogy párton belül ez nem megoldható, akkor terelték hivatalos útra a dolgot.  Szilágyi elmondta, hogy az ügy kirobbanása óta a párttársai többen is megkeresték, 

sokan a párját hibáztatták, sok jobbikosban kellett csalódnia. 

A politikus ugyanakkor visszautasította a vádakat, miszerint a Jobbik éppen zajló elnökválasztásai kampányába akarna beavatkozni, és Jakab Péter esélyeit gyengíteni a feljelentéssel.

Szilágyi elmondása szerint ez az ügy a politikai pályafutásába fog kerülni, de nem lehet az ilyen ügyeket eltusolni.

Az április 3-i választási vereség után több mint egy hónappal tisztújító kongresszust tart a Jobbik Budapesten szombaton. Az elnöki posztra már csak két jelölt pályázik eséllyel, Jakab Péter és Stummer János maradt versenyben. Jakab az esélyesebb, viszont a jelenlegi elnöknek nincs könnyű dolga, meg kell magyaráznia a csúfos választási vereséget és a már említett molesztálási ügyet is.

Nyitókép: Szilágyi György – Fotó: Soós Lajos / MTI

 

 

#Belföld#jobbik#szilágyi györgy#erőszak#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk