Belföld

A Mi Hazánk már be is nyújtotta első törvényjavaslatait: eltörölnék a mentelmi jogot és a veszélyhelyzetet

rtl.hurtl.hu

2022. május 2. 18:03

Még véget sem ért az alakuló ülés, máris érkezett a két javaslat.

Már az alakuló ülés vége előtt befutott a következő országgyűlési ciklus első két törvényjavaslata, amik egyben a most először parlamentbe ülő Mi Hazánk Mozgalom első javaslatai is. A párt azt szeretné, ha eltörölnék a képviselők mentelmi jogát, valamint a koronavírus miatt fennálló veszélyhelyzetet.

A párt már a kampányában is nagy hangsúlyt fektetett erre a két kérdésre: a javaslatot benyújtó Novák Előd többször is beszélt a mentelmi jog eltörléséről, aminek visszásságaival szerinte a közvélemény sok esetben szembesült.

A párt a kötelező oltásokat és a lezárásokat is ellenezte, plakátjaikon is gyakran megjelent a „covid-diktatúra” kifejezés, emlékeztet a javaslatokat szemléző Telex.

A párt azt is vizsgálja, hogy milyen jogi eszközökkel tudnák legalább részlegesen betiltani a szexuális kisebbségek legismertebb jelképét, a szivárványos zászlót. Erről annak kapcsán beszélt Novák az RTL Híradónak, hogy pártja idén is lefoglalta az Andrássy utat a Budapest Pride elől. A felvonulás szervezői erre úgy reagáltak, hogy a menetük még a Karmelitából és a Holdról is látszani fog.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#novák előd#mi hazánk#törvényjavaslat#mentelmi jog#veszélyhelyzet#covid

Címlapról ajánljuk