Belföld

A Karmelitából és a Holdról is látszani fogunk! – Orbán Viktornak is üzentek a Budapest Pride szervezői

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 12:37

A felvonulás nem egy sugárútról szól, hanem az emberekről, a jogainkról és a jövőnkről – írták a büszkeség menet szervezői arra reagálva, hogy a Mi Hazánk megelőzte őket és lefoglalta az Andrássy utat a Pride időpontjára. Azt is egyértelművé tették: más helyszínen megtartják a tüntetést.

Bizonyos személyek, szélsőjobboldali csoportosulások a gyülekezési joggal visszaélve évek óta kísérleteznek azzal, hogy keresztbe tegyenek az LMBTQ jogok érvényesülésének – írták a Budapest Pride szervezői a rendezvény Facebook-oldalán.

Egyértelművé tették, hogy hiába foglalta le a Mi Hazánk a felvonulás időpontjában az Andrássy utat, megtartják a demonstrációt.

Nagyobb lesz mint az előző volt, több programmal jelentkezünk, mint eddig bármikor, olyan meglepetésekkel és izgalmakkal készülünk, amelyektől majd leesik az állatok

Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk” – írták. 

A szervezők szerint a Budapest Pride Felvonulás „nem egy sugárútról szól, nem hamis idolokról és fals romantikáról, hanem az emberekről, a jogainkról, a jövőnkről, a kiállásról, a láthatóságról és az összefogásról”. 

Mindez pedig nem egy fizikailag körülhatárolható térben létezik, hanem a szívünkben, a torkunkban és a tetteinkben.

A szervezők hozzátették: „Ha a homofób társulatok is szeretnék megmutatni az évek alatt összegyűjtött szivárvány zászlóikat a felvonulásuk keretében az Andrássy úton, tegyék bátran, cserébe annyit kérünk, árulják el, és ebből más tüntetésszervező is tanulhat, miként kell úgy bejelentéseket tenni, ahogy csak Novák Előd tud!”

Utóbbi kijelentéssel feltehetően arra utaltak, hogy a hatóságok végül a Mi Hazánk képviselőjének rendezvényére adtak engedélyt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#budapest pride#andrássy út#mi hazánk#ma#pride#melegfelvonulás#lmbtq

Címlapról ajánljuk