Belföld

Hadházy: Újabb bizonyíték arra, hogy a Gázszerelőre és családjára nem vonatkoznak a törvények

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 14:12

Rendőrségi nyomozás is indult a Mészáros Lőrincék által illegálisan megépített út ügyében.

Újabb bizonyíték arra, hogy a Gázszerelőre és családjára nem vonatkoznak a törvények. Egy éve(!) kötelezte őket a hatóság arra, hogy 90 napon belül szállítsák el az építési hulladékot a természetvédelmi területről és szüntessék meg a saját teherautóik számára épített utat.  Ezt az utat illegálisan, engedély nélkül, hulladékból (sittből) építette a Fejér B.Á.L. Érd és Sóskút között 

– írja Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos, aki tegnap meg is nézte, megvan-e még az említett út. „Az út él és virul, pedig elvileg rendőrségi nyomozás is indult az ügyben” – állapította meg a helyszínen.

A képviselő által említett nyomozás azért indult, mert Érd és Sóskút között – részben természetvédelmi területen – formális engedély nélkül hoztak létre egy utat. A feljelentést tevő érdi alpolgármester szerint az úgynevezett „fehér utat” illegálisan építették meg a köznevelési centrum építésekor kitermelt köves földből. A feljelentés szerint mindezt a földtulajdonosok tudta nélkül, ám az akkori érdi fideszes és független sóskuti polgármester támogatásával tették meg. A köznevelési centrumot Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége építi – ők azt állítják, jóhiszeműen jártak el – írja az Átlátszó.

Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#hadházy ákos#mészáros lőrinc#nyomozás#útépítés

Címlapról ajánljuk