Belföld

Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner–Schadl-ügynek

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 13:56

Völner Pál volt államtitkár 15 oldalas vallomást tett.

Újabb két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 15 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek – értesült a 24.hu.

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt, és a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek. Arra nem tért ki a tájékoztatás, hogy összesen hány személy ismerte be tettét.

A KNYF közlése szerint továbbra is három személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban május 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik. 

Völner Pál védője azt mondta a lapnak, hogy a Fidesz volt államtitkára 15 oldalas írásbeli vallomást tett az ügyben, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait. 

Papp Gábor elmondta azt is, bizonyítási indítványokat is előterjesztettek az ügyészségen.

Az ügyészség szerint Völner Pál államtitkár, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese három éven keresztül rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől azért, hogy elintézzen neki bizonyos ügyeket, egyebek mellett végrehajtói kinevezéseket.

A politikus összesen 83 millió forint értékben vehetett át így kenőpénzt. Még nagyobb összegekhez juthatott Schadl György, aki – a parlament mentelmi bizottsága elé került dokumentum szerint – összesen 880 millió forintot kapott az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. A végrehajtónak jelentkezők közül többen is 40 és 100 millió forint közötti összeget fizettek azért, hogy megkapják a pozíciót.

Schadl György tevékenységéről több cikkben is beszámoltunk, így megírtuk például, hogy miként jutott fővárosi önkormányzati lakások tulajdonjogához, hogyan segített ismerősöknek átmenni az egyetemi vizsgákon, valamint hogy miként rendelt az általa vezetett végrehajtói kar igen drágán koronavírus-teszteket. Barátja pedig „nettó egy százaskát” remélt az egyik közös bizniszüktől.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#völner pál#schadl györgy#korrupció#ügyészség

Címlapról ajánljuk