Belföld

A beruházó azt ígéri, nem keríti el a strandot Aligán

rtl.hurtl.hu

2022. április 23. 9:11

Az egykori pártüdülő területén zajló építkezés a környezetvédelmi engedélyt is megkapta.

A lakók és az üdülőtulajdonosok továbbra is a megszokott feltételekkel látogathatják a balatonaligai strand területét – közölte a Club Aliga területén zajló építkezés beruházója a Népszavával.

Mint arról korábban a Házon kívül beszámolt, az egykori pártüdülőt 1990-ben nyitották meg mindenki számára, a helyi civilek azóta küzdenek azért, hogy a területen közpark, szabadstrand legyen. Azonban aggodalomra adott okot, hogy a kormány kiemelt beruházássá minősítette a terület fejlesztését.

Legutóbb a projekt a környezetvédelmi engedélyt is megkapta a kormányhivataltól, amivel az utolsó komoly akadály is elhárult az építkezés elől. A beruházó a Pro-Mot Kft., ami korábban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, majd Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozott, legújabban pedig a Bayer Construct Zrt-é, ami alvállalkozóként dolgozott a Puskás Aréna, az MTK-stadion vagy a Ludovika campus építésénél, és 15 milliárd forintnyi állami támogatást kapott – írta nemrég a Népszava. A balatonaligai beruházást is mintegy tízmilliárd forinttal támogatja a kormány.

A lap megkeresésére most a Bayer Construct Zrt. azt ígérte, hogy a beruházás „nemcsak a helyi, de a szűkebb régióban élő emberek életében is pozitív változásokat hoz majd”, a fejlesztés munkalehetőségeket, turisztikai vonzerőt biztosít majd.

A civilek utolsó reményként a környezetvédelmi engedélyt próbálják bíróságon megtámadni.

Nyitókép: RTL

#Belföld#club aliga#balaton#beruházás#tiltakozás

Címlapról ajánljuk