Belföld

Kormányinfó: nem lesz önálló egészségügyi minisztérium

rtl.hurtl.hu

2022. április 21. 9:52

Megszűnik a járvány miatti veszélyhelyzet, de jöhet a háború miatti. Gulyás Gergely elmondta, újra módosíthatják az alaptörvényt, de beszélt arról is, meddig maradhat meg a rezsicsökkentést, és hogyan kezeli a kormány az árak emelkedését. Kiderült, a szorult helyzetbe került önkormányzatok nem kapnak segítséget az államtól, és nem lesz önálló egészségügyi minisztérium. Percről percre követtük a negyedik Orbán-kormány utolsó bejelentéseit.

Talán az utolsó ülését tartotta szerdán a negyedik Orbán-kormány, az ott született döntésekről számol be csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Mint korábban megírtuk, május másodikán tartja alakuló ülését az új Országgyűlés, ami után aligha férhet ahhoz kétség, hogy Orbán Viktort választják ismét miniszterelnöknek, aki így ötödik kormányát – zsinórban a negyediket – alakíthatja meg.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

körülbelül 2 évvel ezelőttrtl.hu2022. április 21. - 13:26

Rezsicsökkentésre és családtámogatásra lesz pénz – ígérte Gulyás Gergely

Kocsis Máté visszautasította Orbán Viktor felkérését – derült ki a csütörtöki Kormányinfón. Továbbá megszűnik a járvány miatti veszélyhelyzet, de jöhet a háború miatti. Módosíthatják az alaptörvényt, és nem lesz önálló egészségügyi minisztérium. Ezekről döntött a negyedik Orbán-kormány egyik utolsó ülésén.

Orbán Viktor egyeztet az új kormány szerkezetéről és személyi összetételéről, ha ennek megszületik az eredménye, azt a nyilvánossággal közölni fogja.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#árstop#orbán viktor

Címlapról ajánljuk