Belföld

A Tanúból vett idézettel vágott vissza Bencsik Gábor a közmédia névtelen cikkére

rtl.hurtl.hu

2022. április 14. 8:58

„Természetesen semmi kedvem tételesen cáfolni azt a sok ostobaságot, amit leírtak, az egész nem ér annyit” – írta Facebookon a Magyar Demokrata főmunkatársa, aki kedden a magyar közszolgálati televízió tarthatatlan politikai elfogultságát kritizálta.

Újabb nyilvános Facebook-poszttal jelentkezett Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata főmunkatársa. Bencsik friss bejegyzése arra a hirado.hu-n név nélkül megjelent, „Bencsiket utolérte a baloldali hisztéria” című véleménycikkre reagál, ami szerint „a korábban Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozó Bencsik Gábor is beállt abba a baloldali sorba, melynek tagjai rendszeresen, alaptalanul vádolják a közmédiát”.

A történet előzménye, hogy a kormánypárti, korábban fideszes véleményvezérnek tartott Bencsik április 12-én azt írta Facebookon, hogy a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan:

Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg.

Erre a posztra válaszul jelent meg a hirado.hu-n a fentebb említett cikk, ami visszautsította az elfogultságról szóló vádakat, és nemcsak Bencsiket, de a Magyar Demokratát és a Bencsik főszerkesztősége idején rosszul teljesítő Magyar Krónikát is kritizálta, felemlegetve, hogy Bencsik Gábor a Nyugdíjpénztárak Országos Szövetsége elnöke volt Horn Gyula kormányzása alatt, és hogy

álláspontja újságírói pályafutása alatt a saját érdekeinek megfelelően többször is változott.

Bencsik szerda este mindezzel kapcsolatban röviden annyit írt, hogy a hirado.hu személyeskedő cikke hazugságokkal és csúsztatásokkal van tele és neki semmi kedve „tételesen cáfolni azt a sok ostobaságot”, amit a névtelen szerző leírt. Bencsik A tanú című filmből vett idézettel zárta posztját: 

Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt... géppel írva.


Nyitókép: az MTVA Kunigunda utcai székházának bejárata a március 6-i ellenzéki tüntetés idején. Fotó: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Belföld#bencsik gábor#közmédia#elfogultság

Címlapról ajánljuk