Belföld

Kommunista, Soros – így reagált az állami média Bencsik Gábor kritikájára

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 8:34

Az évi 130 milliárd forint közpénzből működő állami médiának nem tetszik, hogy elfogultnak nevezték.

A magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan, erről írt Facebook-oldalán Bencsik Gábor, a jobboldali Magyar Demokrata főmunkatársa. „Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg” – fogalmazott. 

Az MTVA kedd este tett közzé indulatosnak tűnő reakciót, ebben egyebek mellett arról írnak, hogy 

a korábban Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozó Bencsik Gábor is beállt abba a baloldali sorba, melynek tagjai rendszeresen, alaptalanul vádolják a közmédiát.

Az állásfoglalásban arra is kitérnek, hogy Bencsik „a korábban kommunista pártállami háttérrel működő Magyar Újságírók Országos Szövetsége” egykori főtitkára volt. Hozzáteszik: az M1, a Kossuth Rádió, a hirado.hu és az MTI a kampányt megelőzően és a kampányidőszakban is rendszeresen beszámolt a fontosabb ellenzéki eseményekről és kereste meg számos alkalommal a baloldali politikusokat, hogy kommentálják az eseményeket. Szerintük a megkeresésekre az esetek túlnyomó többségében az ellenzéki politikusok egyszerűen nem reagáltak vagy elutasító választ küldtek. Konkrétumokat azonban a közmédia nem említett.

Bencsik Gábor azután fogalmazott meg kritikus véleményt az évi 130 milliárd forint közpénzből működő állami médiával szemben, hogy kiderült: Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje lesz csütörtökön Lánczi Tamás 48 perc című műsorának a vendége. A választások előtt Márki-Zay öt percet kapott az MTVA-tól, hogy bemutassa programját és reagáljon a személyét ért vádakra.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#mtva#közpénz#bencsik gábor

Címlapról ajánljuk