Belföld

A kormánypárti Bencsik Gábor szerint tarthatatlan a közmédia elfogultsága

rtl.hurtl.hu

2022. április 12. 11:01

Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda – írta az újságíró. 

„Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan” – írta Facebook-oldalán Bencsik Gábor a jobboldali Magyar Demokrata főmunkatársa.

Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, 

miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg” – fogalmazott.

Bencsik Gábor mindezt azzal kapcsolatban írta, hogy április 14-én, csütörtökön az M1-en Lánczi Tamás 48 perc című műsorának Márki-Zay Péter, az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje lesz a vendége. 

„Az lett volna a helyes, ha a kampányban kap meghívást, hiszen ma már alapvetően tét nélküli a beszélgetés, de ez is valami” – írta, azt is megjegyezve: 

A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni. 

Hétfőn egyébként megjelent egy írás a hirado.hu-n, amelyben visszautasítják azokat a vádakat, amelyek szerint nem hívták meg a kampányban az ellenzéki politikusokat. 

A valóságban szerkesztőink napról napra, hétről hétre keresték és hívták telefonon a baloldal szereplőit. Miután e meghívások döntően telefonon történtek, így hiába mondtuk, hogy a vádak igaztalanok

– írták. Ennek alátámasztására közzétettek egy listát, hogy mikor hívták az egyes pártok képviselőit, bár ez a gyűjtés csak az április 4., azaz a választás utáni egy hetet mutatja. 

A Magyar Hang információi szerint egyébként távozik a közmédiától az M1 emblematikus arca, Bende Balázs műsorvezető.

Nyitókép: Zih Zsolt/MTVA

#Belföld#bencsik gábor#fidesz#mtva#közmédia

Címlapról ajánljuk