Belföld

Will Smith pofozkodott, Szellő István visszaszólt – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. április 2. 20:19

Szó szerint hatalmas pofonnal indult a hét: Chris Rock az Oscar-gálán Will Smith feleségén viccelődött, a színész pedig ezt nem hagyta szó nélkül. Ahogyan az RTL Híradó műsorvezetői sem a TV2 kampányakcióját. Nemcsak Chris Rockot pofozták meg a héten, hanem Árpa Attilát is. Megrázó interjút adott a Fókusznak a megvakított kemecsei nő, akinek a testvére felajánlotta az egyik szemét.

A kiosztott díjak helyett egy kiosztott pofon volt a legemlékezetesebb az idei Oscar-gálán. Chris Rock a színpadon Will Smith feleségének frizurájával viccelődött, aki ezt nem vette poénnak, Jada Pinkett Smith-nek ugyanis egy autoimmun betegség miatt nem nő a haja. Will Smith, aki később Oscar-díjat kapott, sírva kért bocsánatot a történtekért.


Az utolsó héten egyre durvult a választási kampány. A TV2 arcai hétfőn videóban álltak ki, és egyenként elmondták, miért támogatják Orbán Viktort a választáson. Az RTL Híradó műsorvezetői nem hagyták szó nélkül az akciót, a hétfő esti adás végén reagáltak rá.


Éveken keresztül hozzájuthattak a legtitkosabb külügyi információkhoz is azok az orosz kormányhoz közeli hekkerek, akik feltörték a Külügyminisztérium számítógépes rendszerét. A Direkt36 szerint a behatolásról legkésőbb 2021 nyara óta tudott a magyar kormány is. Az ellenzéki összefogás szerint hazaárulás történt, és Szijjártó Péter azonnali lemondását követelik. Menczer Tamás külügyi államtitkár viszont nem foglalkozik kampányhazugságokkal.


Idős, beteg édesanyja vészhívóján keresztül kapott kampányhívásokat a Fidesz központból egy XVI. kerületi nézőnk. Az egyik hívásban arról érdeklődtek, hogy megy-e szavazni, a másikban Orbán Viktor hangüzenetét lehetett hallani. A vészhívókat a szociális ellátó rendszeren keresztül, általában egyedül élő, idős emberek kapják, hogy segítséget tudjanak hívni, ha bajban vannak.


Közben kitöltött, részben elégetett levélszavazatokat talált egy járókelő egy Marosvásárhely közelében lévő szeméttelepen. A kidobott szavazólapokon ellenzéki pártokra leadott voksok voltak. 


A Fidesz-kormány 12 évét összefoglaló videósorozatunk szombaton véget ért a mozgalmas 2021-2022-vel. A héten 2019 és 2020 legfontosabb eseményeit is összefoglaltuk.

2019-ben két választást is tartottak Magyarországon. Az európai parlamenti választás előtt a Fidesz összeveszett az Európai Néppárttal, miután a pártcsaládhoz tartozó bizottsági elnököt Soros Györggyel ábrázolták egy plakáton. Kirobbant Borkai Zsolt szexbotránya, Tarlós István pedig simán kikapott Karácsony Gergelytől, rácáfolva a közvélemény-kutatásokra.


2020 elején megjelent az új Nemzeti Alaptanterv, és a kormány a börtönbizniszről konzultált volna. Ebből aztán semmi sem lett, mert berobbant a koronavírus-járvány. Egy ország ismerkedett meg a home office és a digitális oktatás fogalmával, és persze Müller Cecíliával. Szijjártó Pétert egy ismert vállalkozó jachtján fotózták, Szájer József pedig egy illegális meleg szexpartiról menekült az ereszcsatornán át, droggal a hátizsákjában.


Ötödik hete tart az orosz-ukrán háború, ami a civileken keresztül mutatja meg a legkegyetlenebb arcát. Garay Annamária, a Fókusz riportere több napot töltött a lengyel-ukrán határon, ahol menekült családokkal találkozott.


Interjút készített azzal az olasz zongoristával is, aki reggeltől estig a menekülteknek és az őket segítőknek zongorázik. Már sebesek az ujjai, de úgy érzi, az ő harca a békéért nagyon sokaknak segít.


A Fókusz stábja forgatás közben többször találkozott a határon babakocsiban, hordozóban lévő babákkal. Volt, aki egyhetes csecsemőjével indult útnak. 


És a stáb járt azon az állatklinikán is, ahol eddig csaknem 700 elhagyott, félelmében elmenekült kisállatot gondoznak.


Megrázó interjút adott a Fókusznak a megvakított kemecsei nő. Gabriella először mondta el, mi történt azon a tragikus estén. A bántalmazott nő legnagyobb támasza testvére, Róbert, aki kész felajánlani az egyik szemét a húgának. Azért csak az egyiket, mert négygyerekes családapa, ő is szeretné látni felnőni a gyerekeit.


Nemcsak Chris Rockot, de Árpa Attilát is felpofozták. Kellemesen alakult volna az este a Fekete Párduc nevű sztriptízbárban, ha a színész keze nem kalandozott volna el a lenge öltözetű táncosnő formás idomain. Czakó Alexandra, Árpa Attila barátnője érdekes részleteket árult el a jelenetről. 


Akinek elege van a sok rossz hírből, annak egy kis cukiságot ajánlunk a végére. Bár rossz bőrben érkezett az alábbi kismókus a Mályi Madármentőkhöz, azóta már szépen eszik, és valószínűleg teljesen felépül majd.

#Belföld#erős antónia#oscar#szellő istván#will smith#pofon#Híradó#választás#kampány#12 év fidesz

Címlapról ajánljuk