Belföld

Vaddisznó öklelt fel egy kutyát Veszprémben

rtl.hurtl.hu

2022. március 25. 19:36

A természetjárók arra figyelmeztetnek, hogy a vaddisznók fialási ideje alatt ne engedjék el póráz nélkül a kutyákat gazdáik.

Vaddisznó ölt meg egy kutyát Veszprém külterületén – írja a Blikk.

A menhelyről befogadott állatot póráz nélkül sétáltatta gazdája két másik kutyával együtt a veszprémi állatkert feletti Gulyadombon, egy tanösvény melletti réten. A kutyák beszaladtak egy bokorba, kettő visszament a gazda hívására, a harmadikat viszont felöklelte egy felébresztett vaddisznó.

A disznó agyara felsértette a kistermetű kutya hasát, és hiába vitték állatorvoshoz, túl sok vért vesztett. Mivel nem találtak olyan állatot, amely alkalmas lett volna vérátömlesztésre, a kutya az állatorvos kezei között halt meg.

A lap által megszólaltatott természetjáró arra figyelmeztetett, hogy a vaddisznók fialási ideje alatt, május végéig a kijelölt turistautak mellett se engedjék el a gazdák póráz nélkül a kutyáikat. A nyugalmában megzavart, vagy kicsinyeit féltő vaddisznó az embernek is képes nekimenni, ezért olyan helyen, ahol vaddisznó él, nem ajánlatos elhagyni a kijelölt ösvényeket.

Illusztráció: MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda

#Belföld#vaddisznó#kutya#veszprém

Címlapról ajánljuk