Belföld

Második lett a magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjén

rtl.hurtl.hu

2022. március 24. 18:41

Dalnoki Bence, Nyikos Patrik és Széll Tamás érte el a nemzetközi sikert.

Kiemelkedő eredménnyel zárta a március 23-24-én zajló rangos szakácsversenyt a magyar csapat. Színvonalas munkájukkal az előkelő második helyezést érték el, ami egyben azt is jelenti, hogy ők képviselik hazánkat a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén. A verseny első díját Dánia vihette haza – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A csapat tagjai: Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje, segítője Nyikos Patrik commis, a debreceni IKON Étteremből, a coach pedig Széll Tamás 2016-os európai győztes volt.

Az MTÜ közleménye szerint az idei mezőny rendkívül erős volt, és versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan részt vevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. 

A magyar csapat döntős ételei az alábbiak:

  • Magyar Tavasz

A három burgonyaféle felhasználásával elkészített vegetáriánus tányér étele az alábbi volt: Anuschka burgonya és tavaszi zöldek (konfitált burgonya sült póréhagymával, szárított csiperke „szarvasgomba” és ropogós burgonyavirág).

  • Őz Budapest

A meleg tányér ételei: őzcomb és kacsamáj mozaik gombákkal, boróka és tempura gyöngyökkel, őzgerinc és bélszín kacsazsírral és magyar fűszerekkel glazúrozva.

Az MTÜ jelezte, hogy 2023-ban a magyar csapat is részt vesz a Bocuse d’Or lyoni döntőjén, amely során a világ figyelme ismét a magyar gasztronómiára irányulhat.

Nyitókép: Dalnoki Bence séf a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjében a Sirha Budapest 2022 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2022. március 24-én. – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#bochus d'or#szakács#verseny

Címlapról ajánljuk