Második lett a magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjén
2022. március 24. 19:41
Dalnoki Bence, Nyikos Patrik és Széll Tamás érte el a nemzetközi sikert.
Kiemelkedő eredménnyel zárta a március 23-24-én zajló rangos szakácsversenyt a magyar csapat. Színvonalas munkájukkal az előkelő második helyezést érték el, ami egyben azt is jelenti, hogy ők képviselik hazánkat a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén. A verseny első díját Dánia vihette haza – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A csapat tagjai: Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje, segítője Nyikos Patrik commis, a debreceni IKON Étteremből, a coach pedig Széll Tamás 2016-os európai győztes volt.
Az MTÜ közleménye szerint az idei mezőny rendkívül erős volt, és versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan részt vevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést.
A magyar csapat döntős ételei az alábbiak:
- „Magyar Tavasz”
A három burgonyaféle felhasználásával elkészített vegetáriánus tányér étele az alábbi volt: Anuschka burgonya és tavaszi zöldek (konfitált burgonya sült póréhagymával, szárított csiperke „szarvasgomba” és ropogós burgonyavirág).
- „Őz Budapest”
A meleg tányér ételei: őzcomb és kacsamáj mozaik gombákkal, boróka és tempura gyöngyökkel, őzgerinc és bélszín kacsazsírral és magyar fűszerekkel glazúrozva.
Az MTÜ jelezte, hogy 2023-ban a magyar csapat is részt vesz a Bocuse d’Or lyoni döntőjén, amely során a világ figyelme ismét a magyar gasztronómiára irányulhat.
Nyitókép: Dalnoki Bence séf a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjében a Sirha Budapest 2022 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2022. március 24-én. – Fotó: Balogh Zoltán / MTI