Belföld

Orbán Viktor az RTL-nek: Mindenkit beengedünk, minden menekültet segíteni kell

rtl.hurtl.hu

2022. február 26. 14:42

Orbán Viktor szombaton határszemlét, majd sajtótájékoztatót tartott a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson, ahol az RTL kérdéseire is válaszolt. A kormányfő elmondta, ha elhúzódik a háború, várhatóan Kárpátalján is lesznek katonai cselekmények, aminek következményeire fel kell készülni, szerinte a jövő héten lesz a leginkább szükség erős lélekjelenlétre a magyar határon.

Beszélt arról is, hogy Magyarország minden segítséget megad az Ukrajnából érkezőknek, azokat is beengedi, akik okmány nélkül vagy harmadik országból érkeznek, vagy ha az ukrán törvények szerint dezertőrként lépik át a határt. 

Úgy látja, a határ közelében élő magyarok a „szebbik arcukat” mutatják, áldozatokat hoznak a menekülők megsegítése érdekében. „Van egy magyar-ukrán barátság az itt élők között, aminek most kézzelfogható előnyeit élvezik az ukránok, baráti helyre jönnek” – fogalmazott.

Kérdésünkre elmondta, hogy még mindig békemisszióként tekint-e a Putyinnál tett legutóbbi látogatására, valamint rémhírnek nevezte, hogy a magyar kormány akadályozná az oroszok kizárását a SWIFT-rendszerből.

 

#Belföld#orbán viktor#ukrajna#orosz-ukrán háború#menekültek#rtl#Híradó#beregsurány

Címlapról ajánljuk