Belföld

Már a 3 milliárd forintot közelíti a Rogán kabinetfőnökének családjához köthető ingatlanok értéke

rtl.hurtl.hu

2022. február 15. 7:31

Nagy Ádám apja Sélley Zoltántól, a Belváros jegyzőjétől is vett egy telket. 

Sélley Zoltántól, a Belváros jegyzőjétől vásárolt egy XII. kerületi telket Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak az apja – írta a 24.hu.

A lap korábban már beszámolt arról, hogy Nagy András egy milliárdos értékű, háromszintes lakóházat építtetett a XII. kerületi Mártonhegyen cégével, a Brassolis Kft.-vel; az 1000 négyzetméteres telken egy úszómedencét is kiépítettek. A Sélley Zoltántól vásárolt telek a szomszédban található. 

A luxusvilla melletti telek megszerzésével már a hárommilliárd forinthoz közelíthet azoknak az ingatlanoknak az összértéke, amelyek az elmúlt két évben kerültek a propagandaminiszter kabinetfőnökének édesapjához és cégéhez. 

Az eladót, Sélley Zoltánt még Rogán Antal belvárosi polgármestersége idején nevezték ki a jegyzői posztra, sokáig Nagy Ádámmal is közvetlen munkakapcsolatban állt, hiszen ő Rogán személyi titkáraként szintén az önkormányzatnál kezdte karrierjét.

A 24.hu megkeresésére Sélley nem árulta el a vételárat. Az üzletről annyit közölt, hogy személyesen Nagy András kereste meg az ajánlattal, a megállapodás pedig írásban jött létre.

Emellett 2021 októberében Nagy Ádám vállalkozása, a 2020-ban 58 millió forint bevételt és 33 millió forint nyereséget elérő Nadan Property Kft. megvásárolt egy 1800 négyzetméteres, XIII. kerületi irodaházat a végrehajtói kar tulajdonában álló cégtől. Ez annak fényében volt érdekes, hogy a nyomozati iratok szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnöke korábban a Pécsi Tudományegyetem jogi karán intézkedett annak érdekében, hogy Nagy Ádám szóbeli vizsgát tehessen anélkül, hogy megjelenne a vizsgáztatók előtt.

A cég azt közölte, hogy az irodaházat nyilvános nyílt pályázaton vásárolták meg, a vételárát pedig kölcsönből és a bevételeikből finanszírozták.

Nagy András egyébként 2020 óta tulajdonosa a Rogán Antal lakhelyéül is szolgáló, a II. kerületi Csalán úton található 1000 négyzetméteres háznak, amelyet időközben társasházzá alakítottak (de hivatalosan mindhárom lakás tulajdonosa továbbra is Nagy András).

Nyitókép: Róka László/MTVA

#Belföld#rogán antal#nagy ádám#sélley zoltán#ingatlan#vagyon#luxus#ingatlanvagyon

Címlapról ajánljuk