Belföld

Ezért vállalt szerepet a holokausztot túlélő festőművész noÁr új klipjében

rtl.hurtl.hu

2022. február 15. 12:36

Zoltán Mária Flóra szerint a hivatalossággal szemben küzdenek a jóért azok, akik nem álltak a rossz oldalra.

A holokausztot kisgyermekként átélő festő, Zoltán Mária Flóra is felbukkan noÁr új klipjében, amit a színész a Pa-dö-dőből ismert Falusi Mariannal jelentetett meg Valentin-nap alkalmából, a kormány által gyermekvédelminek nevezett, bírálói szerint melegellenes törvényre reagálva.

Mondta Áron, hogy minek a jegyében történik ez a forgatás, és teljes szívvel mellé álltam, természetesen

– mondta az RTL riporterének Zoltán Mária Flóra.

A jelenlegi kormány az oka, hogy ilyen torzzá váltak az emberek közti kapcsolatok, és az egymás iránti hajlandóságok szándékosan lettek eltorzítva

– véli a művész. Szerinte a gyűlölet felszikráztatása a legnagyobb veszély az emberi társadalomra nézve, és ez a saját életére is rányomta bélyegét.

El is vesztettem az édesapámat, és az, hogy én nem vesztem el, és hogy az édesanyám nem veszett el, az annak volt köszönhető, hogy volt, aki segített

– emlékezett vissza Zoltán Mária Flóra.

Én akkor ötéves voltam, de kitörölhetetlenül beleégett az emlékezetembe ez a korszak. Az apám orvos volt, és mindenki imádta, kivéve azokat, akik elhurcolták és megölték. Az ő hálás betegei, szerető barátai, kollégái segítettek.

A festőművész szerint Magyarország eddigi történelme során hivatalosan szinte mindig a rossz oldalra állt, akik pedig nem, azok kénytelenek „hősiesen küzdeni a hivatalosság ellenére a jóért”.

A noÁr Facebook-oldalán a klip közzétételekor megemlékezett a Valentin-nap eredettörténetéről: Szent Bálint azzal vált híressé, hogy a császári rendelettel szembe menve olyan párokat esketett össze titokban, akiknek törvényileg nem lett volna szabadon megházasodniuk. A mozgalom tagjai azt szeretnék, hogy Magyarországon minden ember szabadon megélhesse választott párkapcsolatát, szexuális orientációját és nemi identitását.

#Belföld#zoltán mária flóra#festő#molnár áron#üldözés#kisebbség

Címlapról ajánljuk