Belföld

Közvélemény-kutatás: kis előnnyel vezet a Fidesz, de sarkában az ellenzéki szövetség

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 20:12

Ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt nem jutna be a parlamentbe a Závecz Research kutatása szerint.

A pártlisták közötti szoros verseny maradt, de amíg tavaly kismértékben, 1-2 százalékponttal az ellenzék vezetett, most a kormánypárti listának van előnye – írta legfrissebb felmérésében a Závecz Research, amelyet a Telex szemlézett.

Február elején a teljes, választókorú népesség 38 százaléka a Fidesz–KDNP listáját támogatja, míg az Egységben Magyarországért listáját 36 százalék.

A Mi Hazánk mögé a választásra jogosultak 3 százaléka sorakozik fel, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot 2 százalék támogatja, így a két párt nem éri el az 5 százalékos, parlamentbe jutási küszöböt. Jelenleg az egyik pártlistát sem választók aránya 20 százalék.

A választási részvételüket biztosra ígérő és a listák közül választók körében a Fidesz–KDNP 49 százalékos, az Egységben Magyarországért 46 százalékos táborral rendelkezik.

Ebben a rétegben a Mi Hazánknak 3 százalékos, a Kétfarkú Kutyapártnak 2 százalékos támogatottsága van, vagyis nem jutnának be az Országgyűlésbe, ha ma lennének a választások.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#závecz research#közvélemény-kutatás#fidesz-kdnp#ellenzéki összefogás

Címlapról ajánljuk