Belföld

Egy etesi férfi felszólította a rendőröket, hogy lőjék le, különben beléjük vágja a baltát

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 12:18

Élettársát akarta eltávolíttatni a rendőrökkel, terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emeltek vádat ellene.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves etesi férfi ellen, aki baltával fenyegetőzve követelte a rendőröktől, hogy távolítsák el otthonából az élettársát, számolt be az ügyészség honlapján

A vád szerint a férfi és az élettársa 2021 májusában etesi otthonukban összeszólalkoztak. A férfi a segélyhívón keresztül kért segítséget, és azzal fenyegetőzött, hogy ha a rendőrök nem viszik el élettársát, akkor megöli. Rövid időn belül újra telefonált azzal, hogy nem fog várakozni, inkább belevágja a baltát élettársába.

A kiérkező rendőröket az ittas vádlott szóban is felszólította, hogy vigyék el onnan az élettársát, mert ha nem teszik, akkor távozásukat követően a nő fejébe fogja vágni a baltát.

Mivel a nő jogszerűen élt ott, a rendőrök közölték a férfival, hogy az ingatlanból nem távolíthatják el. Ekkor a vádlott – annak érdekében, hogy a rendőrség az akaratának megfelelő intézkedést megtegye – a baltával a rendőröket kezdte el életveszélyesen fenyegetni,

majd felszólította őket arra, hogy lőjék le őt, mielőtt a baltát beléjük vágja. 

A rendőrök ekkor a dühöngő férfit ártalmatlanná tették, megbilincselték és előállították.

A vádlott cselekménye előtt kábítószert fogyasztott, így ezért is felelnie kell.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfi ellen terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat, indítványozva, hogy a Balassagyarmati Törvényszék ítélje fegyházbüntetésre, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a váddal egyezően elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3 év szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott a bíróság döntését letartóztatásban várja.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Belföld#etes#balta#vádemelés#erőszak#fenyegetés#nők elleni erőszak#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk