Belföld

A korábban becsült létszámnál jóval több tanár vett részt a sztrájkban

rtl.hurtl.hu

2022. február 10. 11:40

Ebben ráadásul nincsenek benne azok a munkavállalók, akik valamilyen okból nem tudtak részt venni a munkabeszüntetésben.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) összesítette, hogy pontosan hányan vettek részt az általuk szervezett január 31-i pedagógussztrájkban. 

A PDSZ Facebookon megjelent tájékoztatása szerint a végeredményből levonták azoknak a számát, akik mindkét szakszervezetnek küldtek jelentést, így pedig az jött ki, hogy 

a 2 órás figyelmeztető sztrájkban 26 782 fő vett részt.

Ebben nincsenek benne azok a munkavállalók, aki valamilyen okból (például betegállomány, karantén, délutáni műszak) nem tudtak részt venni a munkabeszüntetésben. Ők egyébként támogató nyilatkozatokat küldtek, ezek összeszámolása még folyamatban van.

A korábbi becslések szerint 20 ezer pedagógus sztrájkolt január 31-én. A sztrájk napján az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy a tanárok ötöde sem sztrájkolt.

A munkabeszüntetés egyébként a tervek szerint nem ér véget: március 16-tól venné kezdetét a pedagógusok határozatlan idejű sztrájkja. A két nagy szakszervezet megállapodott a még elégséges szolgáltatásokról, az erről szóló javaslatukat pénteken vitatják meg a kormány képviselőivel. Erről bővebben itt olvashat.

Nyitókép: Balázs Attila/MTI

 

#Belföld#tanársztrájk#munkabeszüntetés#fizetés#oltás#munkateher

Címlapról ajánljuk