Belföld

Koronavírus: több mint 90-en meghaltak, hétezer felett az új fertőzöttek száma

rtl.hurtl.hu

2022. február 8. 8:08

Jelenleg 5167 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.

Egy nap alatt 94-en haltak meg koronavírusban Magyarországon, így az áldozatok száma 42 069-re emelkedett – írta a koronavírus.gov.hu. A kormányzati portál szerint 7053 új fertőzöttet igazoltak, 

kórházban pedig 5167 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.

Jó hír, hogy bár a kórházi kezelésre szorulók napról napra többen vannak, az új fertőzöttek száma bő egy hete folyamatosan csökken, így egyre valószínűbb, hogy az ötödik hullám túljutott a csúcson. Ezt támasztja alá az is, hogy megállt a koronavírus örökítőanyag-koncentrációjának emelkedése a szennyvizekben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt írta Facebook-oldalán, hogy a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja „országos átlagban jelenleg nem mutat további emelkedést, az értékek magas szinten stagnálnak”.

Magyarországon a beoltottak száma 6 375 020, közülük 6 123 154-en a második, 3 738 393-an pedig már a megerősítő harmadik oltást is megkapták. 

Az oltáshoz szükséges regisztrációs és az időpontfoglaló oldal folyamatosan működik, csütörtöktől szombatig pedig ismét lesz oltási akció.

Nyitókép: Komka Péter/MTI

#Belföld#koronavírus#járvány#pandémia

Címlapról ajánljuk