Belföld

Bármi történik április 3-án, Dobrev Klára nem veszi át az országgyűlési mandátumát

rtl.hurtl.hu

2022. február 1. 16:01

EP-képviselő marad a DK volt miniszterelnök-jelöltje.

A Jelennek adott interjút Dobrev Klára EP-képviselő, volt miniszterelnök-jelölt, Gyurcsány Ferenc felesége. A DK politikusa azt mondta: biztos, hogy európai parlamenti képviselő marad.

Az előválasztásról azt mondta:

Tiszta a lelkiismeretem az előválasztási kampány után. Szerintem nem mondtam, vagy tettem olyat, amivel valakit megbántottam volna, vagy amit meg kellett volna bánnom.

Az elmúlt három hónap ellenzéki munkájával nem elégedett, ahogy sosem az, de fontos dolognak tartja, hogy sikerült összehangolni Márki-Zay és a pártok programját. Ő azt akarta volna, hogy a választás előtt egy nagy, közös kampány legyen a miniszterelnök-jelölttel és az egyéni jelöltekkel, de tudomásul veszi, hogy Márki-Zaynak más a stratégiája. A DK ezt kívánja követni.

A hetedik frakció ötletéről azt mondta: ez egy hosszú, sok éves demokratikus folyamat lenne, és ez a munka nem spórolható. Az viszont nem kérdés, hogy kitartanak Márki-Zay mellett:

Kőbe van vésve Márki-Zay Péter miniszterelnöksége. Ha megvan a parlamenti többség, őt fogjuk megválasztani

– jelentette ki.

Az EP alelnöki székéért nem pályázik újra, mert sok dolga lesz itthon. „De hogy mi történik április 4-én, arról beszéljünk április 4-én” – mondta. A mandátumát viszont nem fogja átvenni, habár Márki-Zay Péter azt kérte tőle, hogy legyen a második az ellenzéki listán.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#dobrev klára#választás#dk#márki-zay péter#európai parlament

Címlapról ajánljuk