Belföld

Lázár János sem áll ki vitára Márki-Zay Péterrel

rtl.hurtl.hu

2022. január 31. 11:51

A kormánybiztos szerint „vitaképtelen az, aki nem mond igazat, aki sértegeti a más véleményen lévőket, aki becsapja saját szavazóit is”.

„Velem sem fog vitatkozni a baloldal jelöltje” – jelentette ki hétfőn Facebook-oldalán Lázár János fideszes képviselő és kormánybiztos. 

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje múlt héten hívta ki vitára korábbi hódmezővásárhelyi ellenfelét. A két politikus áprilisban ismét meg fog mérkőzni Csongrád 4-es számú választókerületében. Márki-Zay azt írta Facebookon:

A jelenlegi miniszterelnök egyelőre fél a vitától, lássuk, Lázár János hajlandó-e kiállni velem. A demokrácia alapja a vita. Aki közfeladatra jelentkezik, attól alapvető tisztelet a választók felé. Arra kérem Lázár Jánost, hogy adja meg ezt a tiszteletet a választópolgároknak. Bízom benne, hogy bátrabb lesz, mint a főnöke, és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni.

Lázár János friss posztja szerint azonban ő sem áll ki vitázni, mivel szerinte „vitaképtelen az, aki nem mond igazat, aki sértegeti a más véleményen lévőket, aki becsapja saját szavazóit is”. Hozzáteszi: arra sem képes egyenes választ adni, hogy menni akar vagy maradni: a parlamentet választaná, vagy a polgármesterséget?

Márki-Zay Péter sikertelenül hívta ki vitára Orbán Viktor miniszterelnököt is. 

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Belföld#márki-zay péter#lázár jános#vita#országgyűlési választás 2022

Címlapról ajánljuk