Belföld

Márki-Zay Péter vitára hívta Lázár Jánost

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 29. 16:53

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt bízik benne, hogy korábbi hódmezővásárhelyi ellenfele „bátrabb lesz, mint a főnöke”, aki nem ül le vitázni.

Vitára hívta korábbi hódmezővásárhelyi ellenfelét, Lázár Jánost Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A két politikus ismét meg fog mérkőzni Csongrád 4-es számú választókerületében. Márki-Zay azt írta Facebookon: 

A jelenlegi miniszterelnök egyelőre fél a vitától, lássuk, Lázár János hajlandó-e kiállni velem. A demokrácia alapja a vita. Aki közfeladatra jelentkezik, attól alapvető tisztelet a választók felé. Arra kérem Lázár Jánost, hogy adja meg ezt a tiszteletet a választópolgároknak. Bízom benne, hogy bátrabb lesz, mint a főnöke, és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni.

– írta bejegyzésében a politikus, aki a miniszterelnök-jelöltség mellett képviselőként is indul az áprilisi választásokon.

Korábbi, Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló sikertelen kihívásáról itt tudósított az RTL Híradó. Hollik István elutasító válaszáról a kormány részéről pedig itt írtunk.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Belföld#márki-zay péter#lázár jános#ellenzék#vita#hódmezővásárhely#Választás 2022#miniszterelnök-jelölti vita

Címlapról ajánljuk