Belföld

Lesz politikai reklám az RTL Klubon a kampányidőszakban

rtl.hurtl.hu

2022. január 28. 8:20

Politikai reklámokat is sugároz majd az RTL Klub a magyarországi országgyűlési választás kampányidőszakában február 12. és április 3. között. 

 

A 2022. évi országgyűlési választási kampány, valamint az ezzel egy időben tartandó népszavazási kampány alatt az RTL Magyarország lehetőséget biztosít az országos listát – pártlistát vagy nemzetiségi listát – állító jelölő szervezeteknek, illetve a törvényben meghatározott pártoknak, hogy üzeneteiket eljuttathassák a választópolgároknak. Ennek megfelelően a kampányidőszakban a nézők az RTL Klubon találkozhatnak majd politikai reklámokkal is.  

Az RTL Magyarország 2018-ban az országgyűlési választási kampány során, illetve 2019-ben az európai parlamenti és az önkormányzati választások kampányidőszakai alatt is adott lehetőséget politikai reklámok megjelenítésére az RTL Klub csatornán.

A törvényi szabályozás alapján a képernyőn futó politikai reklámok közzétételéért a médiaszolgáltató nem kérhet és nem fogadhat el ellenszolgáltatást. Az M-RTL ezen döntését a törvényi határidőben a Nemzeti Választási Bizottságnál bejelenti.

A választási időszak alatt az RTL Magyarország lineáris és digitális felületein nem jelennek meg társadalmi célú reklámok, ilyen típusú reklámokat ez idő alatt az RTL Magyarország nem fogad be.

Az M-RTL a választási kampány időszakában a megújult www.rtl.hu internetes sajtótermékén a fizetett politikai hirdetések megjelenésének helyet ad, ezen szándékát és a politikai hirdetésekre vonatkozó árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek határidőben bejelentette.

RTL Magyarország
Marketing és Kommunikációs Igazgatóság 

#Belföld#Választás 2022#választás#politika#politikai reklám#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk