Belföld

Kikapcsolt biztonsági berendezés vezetett a kőbánya-kispesti metróbalesethez Karácsony Gergely szerint

rtl.hurtl.hu

2022. január 24. 18:09

A főpolgármester közölte, emberi hiba történt, a metrófelújítást pedig nem késlelteti a helyreállítás.

Nem műszaki hiba, hanem személyes mulasztás történt, a vonat biztonsági rendszerét engedély nélkül kikapcsolták – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely a múlt pénteki kőbánya-kispesti metróbaleset kapcsán, miután hétfőn a helyszínre látogatott.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy két metró ütközött össze a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomásán. A két szerelvény egy időben indult el a kihúzóvágányokról, pedig csak az egyiknek lett volna szabad. Mindkettő összetört, egy harmadik, álló szerelvény pedig megrongálódott. A baleset az utasoktól elzárt területen történt, nem sérült meg senki. A rendőrség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Hétfői bejegyzésében a főpolgármester azt is közölte, hogy a 3-as metró felújítási munkálatait a baleset egyáltalán nem befolyásolja.

Az egyedüli kellemetlenség, hogy a helyreállítási munkák befejezéséig, előreláthatóan vasárnapig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok járnak. Tudom, hogy a metrófelújítás egyébként sem kényelmes senkinek, de a munkatársak mindent megtesznek, hogy a lehető legkisebb zavarral járjon a jelenlegi változás. Köszönöm a budapestieknek, hogy eddig is megértéssel voltak, kérem továbbra is a türelmüket

– fogalmazott Karácsony Gergely.

Nyitókép: Karácsony Gergely / Facebook

#Belföld#karácsony gergely#metróbaleset#gondatlanság#3-as metró

Címlapról ajánljuk