Belföld

Felfüggesztették a Rogán kabinetfőnökének sikeres vizsgát intéző tanársegéd vizsgáztatási jogát

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 14:31

A Rogán Antal kabinetfőnökének diplomázásába besegítő pécsi tanársegéd az első, akit felmentettek, de további egyetemi alkalmazottak is érintettek lehetnek.

A Pécsi Tudományegyetemen egyre több ott dolgozóról derülhet ki, hogy teljesítmény nélkül engedtek tovább hallgatókat, akiket Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatott vezetője ajánlott a figyelmükbe, vagy a korrupcióval vádolt fideszes Völner Pál volt államtitkár, vagy más kérésére.

A Népszava információi szerint felfüggesztették Mészáros Pál Emil vizsgáztatási jogát. Ő az a tanársegéd, aki elismerte, Schadl György kérésére segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet. 

Mészáros Pál Emil állítása szerint nem kapott pénzt a jogtalan segítségért, baráti szívességből tette, de már megbánta.

A 24.hu írta meg, hogy a Pécsi Tudományegyetem hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja miatt vizsgálatot indított.

A vizsgálat nemcsak a tanársegédet és az ügyben szintén szereplő hivatalvezetőt, Kovács Bélát érinti, hanem azokat is, akik vizsga nélkül továbbengedték Nagy Ádámot. Az is elképzelhető, hogy a vizsgálatban fény derül további kedvezményezettekre, akik szintén Schadl György közbenjárására jutottak tovább valós teljesítmény nélkül a vizsgákon.

A lapnak nyilatkozó források szerint évtizedek óta hallani arról, hogy Pécsen a befolyásos emberek jogi karon tanuló kollégái, barátai, rokonai közül néhányan vizsgateljesítmény nélkül juthatnak diplomához.

Schadl György számos ember érdekében közbenjárt a PTE jogi karán és más egyetemeken is, hogy valós teljesítmény nélkül jussanak jogi diplomához.

Nyitókép: A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdasági és Általános Jogi karának épülete 2016. március 31-én. Fotó: MTI / Sóki Tamás

#Belföld#rogán antal#schadl györgy#végrehajtó#völner pál#pécsi tudományegyetem#vizsga#diploma

Címlapról ajánljuk