Belföld

Esős, hideg idő lesz, kevés napsütéssel

rtl.hurtl.hu

2022. január 16. 18:55

Éjjel fagyni fog a következő napokban, és akár mínusz 11 fok is lehet. Napközben azért néha kiderül, de többnyire szeles, esős idő várható.

Hideg, eső, néha hó, és kevés napsütés. Röviden összefoglalva ilyen lesz a következő pár nap, de lássuk a részleteket.

Hétfő

Felhős idő valószínű, inkább csak délelőtt lesznek rövidebb napos időszakok. Délután átmenetileg beborul az ég, majd este északkelet, észak felől gyorsan csökken a felhőzet. Délelőtt csak néhol lehet gyenge eső, délutántól több helyen előfordulhat. Síkvidéken havazásra minimális az esély, a hegyekben lehetnek hózáporok. Nagy területen kísérik viharos lökések az északnyugati, nyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között lesz, de helyenként pár fokkal hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedd

Az ország nagy részén napos idő valószínű, de helyenként számítani lehet felhőzetre, főleg az északkeleti megyékben. Éjjel délnyugaton helyenként még előfordulhat kisebb vegyes csapadék, napközben már kicsi az esélye. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol még viharossá is fokozódhat, majd a nap második felében mindenhol csillapodni kezd a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között alakul, de a fagyzugos, illetve szélvédett keleti, északkeleti körzetekben hidegebb is lehet. Kora délután általában 3, 8 fokot mérhetnek.

Szerda

Az ország nagyobb részén fátyolfelhős, több órás szűrt napsütésre számíthatunk. Éjjel, hajnalban helyenként köd, illetve felhőzet képződhet, amely néhol csak lassan oszlik fel. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet az ország nagy részén -7 és -1 fok között várható, keleten azonban helyenként -11, -8 fokot is mérhetnek. A csúcsérték többnyire 1 és 7 fok között alakul.

Csütörtök

Felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék (zápor, havas eső zápor, majd egyre inkább hózápor). A délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél nagy területen megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. Hajnalban általában -7, 0, a kora délutáni órákban 4, 10 fok valószínű.

Péntek

Csütörtökhöz hasonlóan pénteken is felhőátvonulásokra lehet számítani, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat hózápor. Továbbra is erős, sőt helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. A hajnali -11, -1 fokról általában 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombat

A változatosság kedvelőinek rossz hír, hogy szombaton is sok lesz a felhőátvonulás, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként kialakulhat hózápor. Az északnyugati, északi szelet sok helyütt erős lökések kísérhetik. Hajnalban -11, -2, kora délután általában -1, +5 fokot regisztrálhatnak.

Nyitókép: Behavazott, deres fák mellett halad az úton egy autó Debrecen térségében 2022. január 10-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

#Belföld#Időjárás#előrejelzés#eső#havas#felhő#tél#fagy

Címlapról ajánljuk