Belföld

Kunetz Zsombor: A kormány újabb lépést tett a kötelező oltás felé

rtl.hurtl.hu

2022. január 14. 14:22

Az egészségügyi szakértő szerint az új variáns magas fertőzőképessége miatt fennáll a veszély, hogy mindenki egyszerre esik ki a társadalomból.

A védettségi igazolvány feltételeinek szigorítása újabb lépés az oltás kötelezővé tétele felé – mondta Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő az ATV Startban pénteken. Kunetz ugyan nem ellenzi a karantén lerövidítését abban az esetben, ha az intézkedés így is biztonságos marad, abban azonban nem adott igazat a kormánynak, hogy még lenne tartalék az egészségügyben.

Az orvos szerint a jó hír az, hogy az eddigi ismeretek alapján az omikron tényleg enyhébb megbetegedést okoz, így kevésbé terheli meg az egészségügyet. Az új variáns magas fertőzőképessége miatt azonban fennáll a veszély, hogy mindenki egyszerre esik ki a társadalomból, ez pedig az ország működőképességét is veszélybe sodorhatja.

A szakértő szerint elkerülhetetlen az oltás kötelezővé tétele. 

Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelezővé tett oltást

– fogalmazott.

Nyitókép: Fecskendőbe tölti egy nővér a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a fővárosi Honvédkórházban 2022. január 13-án. – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#kunetz zsombor#kötelező oltás#védettségi igazolvány

Címlapról ajánljuk