Belföld

Jakab: Okos ember is mondhat hülyeségeket, de a még okosabb képes felismerni, ha rosszat mond és képes ezért elnézést kérni

rtl.hurtl.hu

2022. január 5. 11:39

A Jobbik elnöke nem tudja, ki beszélhetett emelt hangon Márki-Zay Péterrel.

„Okos ember is mondhat hülyeségeket, de a még okosabb képes felismerni, ha rosszat mond és képes ezért elnézést kérni” – fogalmazott az ATV Start című műsorában Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Márki-Zay Péter újévi köszöntő beszédében egyebek mellett arról besélt, hogy koronavírus által is megtizedelt idős korú lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre 2018-ban. Jakab Péter a Jobbik-közeli Alfahírnek adott interjúban ezért lehülyézte az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét. Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: ha bárki boldogabb lesz ettől, bocsánatot kér, Jakab Pétertől is bocsánatot kér, de szerinte az ellenzéknek azzal kellene foglalkoznia, hogy az egyetlen cél Orbán Viktor leváltása.

Jakab örült a bocsánatkérésnek, szerinte nem csak az önkritika képességével rendelkezik a miniszterelnök-jelölt, hanem a kompromisszumképesség útján is jól halad, hiszen az áfacsökkentés hatékonyságában korábban kételkedett, de az egységes ellenzék meggyőzte arról, hogy ez nélkülözhetetlen.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter megerősítette, hogy lemond a hetedik frakció tervéről. A miniszterelnök-jelölt szerint már jelezték neki „emelt hangon" és hivatalosan is, hogy nem akarnak hetedik frakciót.

Jakab nem tudja, kire gondolt Márki-Zay, mikor emelt hangról beszélt, és azt sem, kinél mi számít emelt hangnemnek. Előfordul, hogy „érzelemgazdagabban” kommunikál, de nem tudja, hogy átlépte-e ezt a határt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#márki-zay péter#jakab péter#országgyűlési választás 2022#jobbik#ellenzék

Címlapról ajánljuk