Belföld

Varga Judit: Agresszív kampányra kell készülnünk

rtl.hurtl.hu

2022. január 3. 7:16

Az igazságügyi miniszter szerint jó hajrával szép tavasz elé nézhetünk.

A hétfői Magyar Hírlapnak adott interjút Varga Judit igazságügyi miniszter, aki a 2021-es év nemzetközi színtéren kiharcolt legnagyobb győzelmei között említette a rezsicsökkentés sikeres megvédését, „holott Brüsszelből komoly nyomást gyakoroltak a magyar háztartásokra".

A tárcavezető úgy látja: egyre többen ismerik be, hogy a fizikai határzár tényleg megfelelő választ ad a migrációs kihívásokra. 

Persze a határvédelemmel járó terhek megosztása az unióban még várat magára, úgy tűnik azonban, hogy egyre többen értenek velünk egyet ebben a kérdésben is

– tette hozzá. 

Varga Judit az Európai Unió 2022-es évével kapcsolatban úgy fogalmazott: meg fognak mozdulni az euró­pai politika tektonikus lemezei. Felevenítette, hogy a magyar országgyűlési választások mellett választásokat tartanak Franciaországban is, „ráadásul pont a francia EU-elnökség alatt, de jobban megismerjük majd a frissen megalakult német kormány politikáját is". 

A miniszter szerint „agresszív kampányra kell készülnünk, amiből az uniós intézmények már most kiveszik a részüket". Hozzátette: „a Magyarország szuverenitásáért folytatott harc csak most kezdődik igazán".

„Nemrég a kezem ügyébe került egy Nemzeti Sport, örömmel olvastam benne, hogy jól hajrázott és szép tavasz elé néz a szívemnek oly kedves Diósgyőr. Én hasonló üzenettel kezdeném 2022-t: jó hajrával szép tavasz elé nézhetünk"  – tette hozzá.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#varga judit#európai unió#rezsicsökkentés

Címlapról ajánljuk